AboutBlogTerms of ServicePrivacy Policy

Press Releases - Algunes estadístiques sobre la temporada de Fórmula 1

Algunes estadístiques sobre la temporada de Fórmula 1

Escrit originalment en anglès per EmlinDaw

La temporada de Fórmula 1 ha acabat fa uns dies després d'una dura baralla. Red Bull Racing Vaillante ha guanyat un cop més i els seus dos pilots han finalitzat en les dues primeres posicions de l'campionat, amb el brasiler Asdrúbal Pinto al capdavant i el seu company, el rus Dexter Morgan, en segona posició. Darrere d'ells hi havia més cotxes, com bé mostren les estadístiques...

Victòries

Pinto ha aconseguit més victòries que ningú, amb 6 triomfs en tota la temporada, seguit de Morgan amb 4. Els pilots de McLaren i Porsche no queden molt lluny: Drummond i Bum van aconseguir tres victòries cadascun, Thomazini i Novikov van guanyar en dues ocasions i Pabouckova va obtenir la victòria que falta per Jordan.

Pole positions

Red Bull ha estat l'equip més ràpid en classificació, aconseguint 14 poles (7 per pilot), les quals fan dos terços de les possibles. El McLaren de Novikov queda darrere amb quatre pole positions, mentre que les altres tres es reparteixen entre els dos Porsche de Drummond i Thomazini i el Jordan de Zatacka.

Podis

Com és lògic per haver guanyat el campionat, Asdrúbal Pinto té les millors estadístiques pel que fa a podis, amb 13 vegades al calaix en tota la temporada. Morgan i Thomazini han coseguido pujar-se en vuit ocasions, seguits de Drummond i Bum amb 5, Pabouckova amb 4, Szybki i Speedowski Jr. de Sempre Senna amb 3 podis cada un, 2 podis per Osmolovskiy i Viking, i finalment Eichenschild i III Szalonna amb una única oportunitat de provar el xampany aquesta temporada.

Voltes ràpides

En una categoria en la que Red Bull no està al cim és pel que fa a les voltes ràpides. McLaren domina amb 3 voltes ràpides per pilot, seguit per diversos pilots amb dues voltes ràpides, com són el campió Pinto, Pabouckova, Zatacka, Osmolovskiy i Viking. Amb una volta ràpida queden Morgan, Drummond, Rushman III, el Ferrari d'Ángel Holguera i el Williams de Harvey Evans.

__________________________________________________

I això és tot per aquesta temporada 36! Esperem que la temporada que ve sigui millor que l'actual i que puguem gaudir de forta competència tant pel campionat com a la zona mitjana.