We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Details OK
We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Details OK
AboutBlogTerms of ServicePrivacy Policy

Press Releases - MRC magyar szemmel: 44. szezon, 2. rész(+kitekintés a Moto2-re)

MRC magyar szemmel: 44. szezon, 2. rész(+kitekintés a Moto2-re)

Íme a cikksorozat második, egyben utolsó része erre a szezonra, amelyben összegzésre kerül, hogyan folytatódott Szász Csabi útja az ötödik bajnoki cím felé.

6. hét
Finnországban hiába szerezte meg simán a pole pozíciót, a verseny leintésekor 46 ezreddel nyert Paul Wigzey. Brnoban is ő rajtolhatott az élről, de ezúttal a másik brit, Rick Rocket volt az, aki legyőzte őt a futamon.

7. hét
Ausztriában némi meglepetésre a 4. helyet érte el az időmérőn, a versenyen pedig alulmaradt az első helyért zajló drámai csatában - a 3. helyen intették le. Silverstoneban a két brit riválisa közé állhatott fel az első sorba, ahol az eső áztatta versenyen ezúttal az ottani időjárási körülményeket jól ismerő Rocket is jól ment, de végül Szász megmutatta, hogy ki az úr a háznál és megnyerte a futamot.

8. hét
A misanoi időmérőn úgy szerezte meg a harmadik helyet, hogy a leggyorsabb körtől 11 ezreddel maradt el - ráadásul ugyanolyan köridőt ért el, mint az előtte végző Jaworska. A másnapi futamon aztán a lengyelek mellett a britek is legyőzték őt, így az 5. lett - a hétvége szoros mivoltát tovább erősíti, hogy az első öt pilótát 961 ezred választotta el egymástól.
Aragónban aztán ismét nem volt kérdés: a száraz időmérőn Szász sima polet szerzett, míg az esős versenyen végig vezetve nyert.

9. hét
Motegiben több, mint 3 tizeddel nyerte az esős pályán futó időmérőt, de a másnapi futamon végül a második lett, miután nem tudott mit kezdeni Wigzeyvel. Ausztráliában is segített az eső az újabb pole elérésében, de másnap végül a harmadik helyen intették le a Wigzey-Rocket páros mögött.

10. hét
A legfontosabb hetet kezdték meg Sepangban, ahol Szász úgy vágott neki a hajrának, hogy 12 pontos előnnyel rendelkezett a legközelebbi üldözővel, Wigzeyvel szemben. Az ismételten szoros időmérőt be tudta húzni, ahogy a másnapi esős versenyt is, ahol közvetlenül a bajnoki riválisa lett a második. A mindent eldöntő versenyre így 17 pontra nőtt a különbség kettejük között.
Valenciában az is elég lett volna, ha hagyja a brit és lengyel ellenfeleit elmenni, de az túl egyszerű lett volna a számára. Az időmérőn a 2. rajthelyet szerezte meg, miután 27 ezreddel kikapott Pawel Mastertől. A szezonzáró versenyen a jól megszokott Szász-Wigzey-Rocket trió csatázott a szezon utolsó győzelméért. Ebből végül hiába került ki győztesen Wigzey, a mögötte befutó Szász végül 12 pontos előnnyel szerezte meg zsinórban az ötödik bajnoki címét. A verseny végén szóhoz sem jutó pilóta hőstörténete egy újabb sikeres szezonnal íródott tovább.

Moto2
Ahogy a címben is utaltam rá, vessünk egy pillantást a Moto2-es bajnokságra is. Bachmayer Ferenc ezúttal ott versenyzett a 44. szezon során egy Kalexxel, és ha már ott járt, tartott egy kis erődemonstrációt. Mindenhol ő rajtolhatott az élről, és csak három alkalommal fordult elő, hogy nem őt intették le elsőként a versenyeken. Mugellóban Lapierre és Clerget is legyőzte őt, míg Motegiben csak utóbbi versenyzőnek jött össze ez a bravúr. Valenciában pedig az egyetlen kiesését jegyezte, ahol Clerget egy igen veszélyes megmozdulással vetett véget a versenyének a 18. kör kezdetén - szerencsére Bachmayernek nem esett baja. A bajnokságot simán megnyerte a maga 461 pontjával - 71 egységgel győzte le legközelebbi riválisát.

A bajnokság végeredménye
1. Szász 389
2. Wigzey 377
3. Rocket 339
4. Giza 230
5. Master 223

Kitekintés a következő évadra
A 45. szezonban is jelentkezek majd a cikksorozattal, ahol ezúttal is a Moto1-ről lesz szó - de immáron 3 pilótának is szurkolhatunk jelen állás szerint. Szász Csabi mellett a Moto2-ből visszatérő Bachmayer Ferenc és az újonc Bundás Elemér fogják még húzni a gázt. Utóbbi versenyző még csak 19 lesz a debütálásakor, de Bachmayer is igen fiatalon kezdett, szóval emiatt még nem érdemes lenézni őt.

Kellemes ünnepeket kívánok a magyar MRC-közösségnek! Sok sikert mindenkinek a 45. szezonra! :)

on 2021-12-20 11:25:24 by rayzor06
Likes: 4 | Rating: 5.76

Top Press Releases

English Porsche Racing: Coins for Voting Points
Italiano Italia chiamò
Italiano Italiani nel mondo: Indy e non solo
English Summary of the Series "30^ Anniversary Tribute to Senna"
Español Entrevista con Miguel Llorens
Slovenščina Sporočila za javnost
Português, Brasil É... vai chegando o tempo em que...
Italiano NASC CaMex Series - Coliseum 150
Italiano Italiani nel mondo: WPS
Nederlands persberichten