We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Details OK
We use cookies to improve your game experience and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Details OK
AboutBlogTerms of ServicePrivacy Policy

Press Releases - MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

MRC magyar szemmel: 41. szezon, 4. rész(jövőképpel és búcsúval fűszerezve)

Az utolsó előtti nap előtti napon(direkt így fogalmaztam :D) érkezik a cikksorozat utolsó része, amelyben az elmúlt két hét eseményei mellett a soron következő szezonra vonatkozó változásokról is szó esik, valamint búcsút veszünk egy sikeres menedzsertől, aki argo001 néven vált ismertté.

9. hét

F1WS
A királykategória Észak-Amerikában állomásozott azon a héten. Először Austinban csaptak össze a mezőny tagjai. Egy hiba miatt a 13. helyről rajtolhatott csak Szabó, aki a 9. pozícióig jött fel - emellett a 20. körben megfutotta a leggyorsabb kört. Mexikóban egy újabb hiba miatt csak a 9. lett az időmérőn, a versenyen a 6. helyen intették le.

F2WS
Yeongam legutóbb akkor rendezett F2-es futamot, mint Sakhir - a 14. szezonban volt erre legutóbb példa. Az esős időmérőn a 11. helyet szerezte meg Rozsdás. Az első futamot a 9. helyen zárta, amely egy 2. rajthelyet jelentett a számára. A második futamon nagy csatát vívott Dostoevskiy-vel a győzelemért, de végül alulmaradt az orosszal szemben. A főversenyen a 7. helyen intették le.

F3WS
Austinhoz hasonlóan a világbajnoki mezőny egy olyan pályára látogatott el, amely a kontinentális szériában a szezonnyitó hétvége helyszíne. Buenos Airesben csak a 12. lett Hartl az időmérőn, miután megint hibát hibára halmozott. A két futamot a 10. és a 7. helyen zárta.

FEWS
A tempelhofi repülőtéren rendezett időmérőn nem hozott szerencsét az eső Czobor számára, aki a 12. helyet szerezte meg. Miközben Moore meglepetésgyőzelmet aratott, Czobor nem tudott előrébb jutni a 11. helynél.

Moto1
Motegiben Szász rajtolhatott az élről, míg Bachmayer a 6. legjobb időt futotta meg. Az esős futamon előbbi pilóta nyert, míg Bachmayer csak egy helyet tudott előrébb jönni. Az ausztrál futamon ugyanonnan rajtoltak el, ahol az előző futamot befejezték. Ugyan a WGTS-ben láttunk már nagyobb drámát is, de számunkra a szezon legdrámaibb jelenete volt, amikor 2 körrel a futam vége előtt megállt Szász alatt a motor. Bachmayer azért behozta a motorját a 4. helyen.

10. hét

F1WS
Szabó a 13. helyet szerezte meg az esős interlagosi időmérőn, meglepő módon önerőből. A futamon a 9. helyen intették le. A szezonzáró verseny pedig az utolsónak bizonyult argo001 és Szabó számára(erről még lesz szó később), aki mindent beleadott a hétvégén. Az időmérőn mindössze 14 ezreddel maradt le a McLaren pilótája a poleról, aki végül a 3. helyen, dobogós pozícióval zárta le a számtalan balszerencsével tarkított karrierjét.

F2WS
Legutóbb a 25. szezonban, az ázsiai F2-es bajnokság utolsó szezonjában volt Forma-2-es verseny Abu Dhabiban. Az F1-hez hasonlóan ők is itt zárták le a szezont. Rozsdás már-már megszokott módon a 11. helyet szerezte meg az időmérőn. Az első futamon csak 8 kört tett meg, mielőtt az alváz bemondta az unalmast. A második futamon csak a 23. helyről rajtolhatott, a futam során egészen a 14. helyig jutott előre. Az utolsó futamon ismét kiesett - a 18. körben, balesettel zárta le Rozsdás a szezont.

F3WS
A hagyományokat megőrizve Macau utcáin zárult le az F3-as bajnokság. Hartl az utolsó időmérőn a 10. helyet érő időt autózta meg. A száraz első futamon a 11. helyen zárta, míg az esős 2. futamon egy okos manőver miatt kiejtette magát a 6. körben, ezzel véget vetve a szezonjának.

FEWS
London különleges vonalvezetésén zajlott le az utolsó előtti futam. Czobor egy kevésbé szerencsés időmérőt futott, amely végén a 11. lett. A futamot végül a 12. helyen zárta. A szezonzáró helyszín New York volt, ahol az időmérőt és a futamot is a 11. helyen zárta.

Moto1
Sepangban ugyanott zárta az időmérőt és a futamot a két pilóta: Szász volt az első, Bachmayer az 5. lett. Valenciában is ugyanez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy Bachmayer a 4. helyen zárta a két eseményt.

A bajnokságok végeredménye

F1WS
1. Nalbandian 393
...
6. Szabó 198

F2WS
1. Vlcek 392
...
9. Rozsdás 84

F3WS
1. Perez 331
...
11. Hartl 24

FEWS
1. Carter 351
...
11. Czobor 40

Moto1
1. Szász 435
...
6. Bachmayer 181

Mi lesz a következő szezonban?

A csökkenő magyar érdekeltség miatt csak 3 széria eseményeiről lesz szó a 42. szezonban:
- Moto1,
- F2WS,
- és F3WS.
Ugyan nem lesz hazai pilóta az F1WS-ben, de lesz egy külön cikk, amelyben a királykategóriában alkalmazott új motorokról és az általuk elért tempónövekedés kielemzéséről lesz szó. Emellett a cikksorozat időbeosztása újfent változik: az első és az utolsó részben 3 hét eseményiről lesz szó, míg a köztes cikkben 4 hét eseményei kerülnek terítékre.

Egy karrier vége - búcsú argo001-től

A cikk megjelenésekor éppen a Magyar Kupa népligeti versenye zajlik. A Boczy által megszervezett szezonvégi kupa 13. kiadása vasárnap ér véget, és ezzel együtt méltó lezárást fog kapni egy karrier. Hétfőn, a fórumon érkezett argo001-től a bejelentés, hogy az Indy Seriesbe való nevezés ellenére felhagy a menedzserkedéssel.
A közel 10 éves pályafutás alatt számos pilótával foglalkozott, de a legtöbbre a Szabó családdal vitte. Először az idősebbik Szabó Ivánnal kezdte el a menedzseri karrierjét, de az első két szezon után immáron Szabó testvérének(aki szintén Iván volt) karrierjét egyengette. Ő sokkal többre vitte, mint a testvére: a különböző F2-es bajnokságokban sikerült győzelmeket aratnia, valamint ő volt az első magyar F1-esek egyike. Az akkoriban még kevésbé erős McLarennel viszont csak egy dobogó jött össze - a 9. szezonban, Barcelonában. A pályafutása a 13. szezonban ért véget az Indy Seriesben, ahol 3 dobogós helyet szerzett, köztük egy győzelmet az akkor még a versenynaptár részét képező Anhembiben.
Ezután Dárdai Pál volt a soros, de kicsivel több, mint két szezon után ő is szögre akasztotta a sisakot. Az első teljes szezonjában mindössze 10 ponttal nyerte meg a szerb F3-as bajnokságot.
Dárdait követően jött a Horváth dinasztia. Elsőként Attis próbálta ki magát, aki 9 évadot töltött el argo001 oldalán. Ezen időszak alatt bajnok lett az F3-as horvát bajnokságban, később pedig az óceániai F2-ben is feljutott a csúcsra. Egy sikertelen Indy-s szezon után az amerikai Indy Juniorban vezetett le, ahol két győzelem(St. Petersburg, Pocono) és 9 dobogó jött össze. Titinek csak 4 szezon jutott, de közel nem volt annyira sikeres, mint a bátyja.
argo001 utolsó pilótája Szabó Iván II volt, aki vasárnap a menedzserével együtt leköszön a XIII. Magyar Kupa végén. A 27. szezon végén csatlakozott a menedzseréhez, aki végül többre vitte a felmenőinél. Négy évadot töltött el a Formula-3-as bajnokságokban, de a bajnoki címig csak a cseh szériában jutott el. A 32. szezontól a Formula E WS mezőnyét erősítette, a legjobb helyezése két 4. hely volt a 34. szezonban. Ezután a Formula-2 világbajnoksága következett, ahol szintén 3 évadot töltött el. Az első két idényben Dare Atelsek rommá verte a mezőnyt, de Szabó mindig a második lett az összetettben. A 37. szezonban aztán itt is felért a csúcsra, miután a bajnoki címért folytatott helyenként balszerencsés harcban legyőzte Radek Svobodát.
Az utolsó 4 szezonját az F1WS-ben töltötte el a McLaren színeiben. Az első idényében 3-szor is felállhatott a dobogóra, de még nem sikerült győznie. Erre a következő szezonig kellett várnunk: Baku utcáin ugyanis összejött a várva várt győzelem. Emellet még 7-szer jutott fel a pódiumra, és 4 alkalommal futotta meg a leggyorsabb kört. Az összetettben ennek köszönhetően az 5. helyen végzett. A 40. szezon rémálomszerűen alakult Szabó számára: egyszer sem fejezett be versenyt a Top 5-ben, és csak a 10. lett a bajnokságban. Az utolsó szezonjában már több sikert ért el: 4 dobogót szerzett, és két alkalmat leszámítva mindig pontszerző helyen zárt, valamint 3-szor is megfutotta a leggyorsabb kört. A végelszámolásban a 6. helyen rangsorolták, közel 200 ponttal a tarsolyában.
Argo! A magyar MRC-közösség nevében köszönjük, hogy a kezdetek óta velünk voltál, és gratulálunk az elért sikerekhez! Sok sikert kívánunk a továbbiakban! :')

Ezzel az összefoglaló sorozat az idei szezonra véget ért. Sok sikert kívánok mindenkinek a 42. szezonra! Hajrá magyarok!

on 2021-05-07 18:46:39 by rayzor06
Likes: 6 | Rating: 9.63

Top Press Releases

Italiano Italia chiamò
English Summary of the Series "30^ Anniversary Tribute to Senna"
Italiano Italiani nel mondo: Indy e non solo
Italiano Chissà cosa ne pensano i Finlandesi...
Español Entrevista con Miguel Llorens
Català Daniel Esteban Jr. arriba a la Nascar Gold
Español Daniel Esteban Jr. llega a la Nascar Gold