Comunicados de Prensa - Resum del 16è Iberoamericano de Turismes
Resum del 16è Iberoamericano de Turismes
Després de diversos intents, Felipe Campolargo va aconseguir el seu primer IBAM el passat dia 14 de maig. El portuguès va aconseguir el triomf, però per molt poc, ja que Raphael Drummond va acabar a només 6 punts, retallant molt en les últimes dates per acabar segon i primer brasiler de la general.
Per darrere, les coses van estar força interessants. Igual que en l'anterior edició, Luiz Thomazini va ser tercer, només 2 punts per davant de la primera espanyola, Elisabet Alemany, 1 punt per davant de Maurício Cruz i 13 per davant de Iuri Carneiro. Van completar el 'top 10' Álvaro Cobos, Foix Acosta, Isidre Llach i Esteban Lozada, que va repetir com a millor pilot argentí. Àlex Montserrat va ser el primer andorrà, en dinovena posició, mentre que per part d'altres nacions, l'equatorià Jose Manuel va ser 30è en el seu debut i el nicaragüenc Danilo Isidro va quedar 36è.
Pel que fa a les estadístiques, resulta curiosíssim que el pilot amb més victòries va ser Lozada, amb 3 triomfs, seguit del campió Campolargo, Drummond i Cruz amb 2, i d'Alemany, Cobos, Teo Valcárcel (13è) , Alberto Puig (14è) i Tony Hoffmann II (15è) amb una victòria en el seu haver.
Cruz va ser l'únic pilot que va poder fer més d'una pole amb 2, mentre que la resta van anar a parar, una per a cadascun, a Campolargo, Drummond, Cobos, Valcárcel i Enrique Cifuentes (18è).
Pel que fa a voltes ràpides, de nou Cruz lidera amb quatre, seguit de Lozada i Hoffmann II amb tres, Campolargo amb dues, i Alemany i Puig amb una cadascun.
A banda dels ja esmentats en victòries i top 10, van pujar també al calaix Cupertino Jarbas (11è), Yolanda Carrapatelo (12a) i Valdemiro Jarbas (16è).
A la copa de Nacions, Portugal va aconseguir el seu vuitè títol per la mínima, amb 110 punts contra els 108 d'Espanya i els 100 del Brasil. Argentina va obtenir 74 punts i va ser quarta, seguida d'Andorra amb 40, l'Equador amb 25 i Nicaragua amb 19.
Pel que fa a les marques, Ford va dominar amb 38 punts d'avantatge sobre Mitsubishi i 44 sobre Ferrari, les quals van ser seguides de Subaru en quart lloc, Volkswagen al cinquè i Toyota al sisè i últim.